"Een hele mooie ruimte", zegt kunstschilder Henk Lassche. Hij is deze woensdagmiddag druk bezig met de inrichting van een tentoonstelling van het werk van negentien Hengelose kunstschilders uit de vorige eeuw.

De locatie: de lange, brede galerij boven de grote zaal van Hazemeijer Hengelo waar vanaf donderdagmiddag het werk van de genomineerden voor de Theo Wolvecampprijs hangt. Lassche heeft 41 schilderijen bijeen weten te brengen, die een beeld geven van de jaren dat bekende schilders als Riemko Holtrop, Eef de Weerd, Kees Gorter, en Theo Wolvecamp zelf natuurlijk, in Hengelo actief waren. Wat Lassche betreft is dit de opmaat naar een jaarlijkse 'Wolvecampmaand' in oktober, met veel aandacht voor de professionele schilderkunst.

De tentoonstelling is donderdag van 17.00 tot 19.00 uur te zien, vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. De toegang tot beide exposities is gratis.

Link naar het originele artikel op tubantia.nl: http://www.tubantia.nl/regio/hengelo/hengelose-schilders-op-galerij-1.4548192